Nieuwsbrief 18


Telecom komt toch!
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Op maandag 22 september komt een Telecom technicus een vaste telefoonverbinding maken naar ons huis en hij neemt meteen een modem mee zodat we kunnen internetten. Na stage arbeid en stug volhouden is het Joke dus alsnog gelukt. Dit moet worden gevierd. We halen een fles Prosecco uit de koelkast en draaien onze favoriete muziek van Fornaciari. Onder de zoete klanken van de CD Lo Zucchero (de suiker) noteren we de datum in de agenda: 22 september – T-day.

Op de bewuste maandag installeren we ons op het afgesproken tijdstip (13.30 uur) op de bank voor ons huis in blije afwachting van de technicus.
Om kwart voor twee zien we een wit autodak boven de struiken van onze strada bianca verschijnen en, de kuilen in de weg trotserend, schommelend onze kant opkomen. Is dit de auto van de technicus of is de wens de vader van de gedachte? We kunnen het niet met zekerheid zeggen want de auto doet veel verblindend stof opwaaien.

Het witte dak komt hotsend dichterbij en we horen nu ook het geknisper van banden op het grind. Als de auto tot stilstand komt springt er een zwart bebrild jongmens uit, in niets gelijkend op een technicus (want daarvoor veel te knap en goed gekleed), die zich enthousiast voorstelt als technicus van Telecom.
Vijf minuten later is hij weer even enthousiast vertrokken, ons gedesillusioneerd achterlatend. Hij heeft geconstateerd dat, ja er staan weliswaar palen op ons land, maar dat zijn geen telefoonpalen, en ja, er moeten telefoonpalen komen wat al più presto (zo spoedig mogelijk) zal gebeuren. Als hij vertrekt hebben we het gevoel hem nooit meer terug te zullen zien.
'Hij kwam, hij zag, hij ging,' meld ik Joke later, als ze belt om te vragen of de technicus er al is.

Twee weken later ontvangen we van Telecom een brief. Er is toestemming aangevraagd bij de gemeente voor het slaan van telefoonpalen. Het zal nog zeker tot 4 februari gaan duren voor die toestemming er is en de eerste paal de grond in kan. We verbazen ons over die scherp gestelde datum (hoezo 4 februari?), maar wij zijn heel blij met dit bericht. Er zit eindelijk wat schot in!